fbpx

Mijn uitkering bij NV schade

Meer informatie over uw uitkering

Bent u arbeidsongeschikt en krijgt u een aanvulling van NV schade?  Wij helpen u graag. Dit doen wij niet alleen door uw inkomen aan te vullen. Maar we helpen u ook op weg als u arbeidsongeschikt wordt. Op deze pagina leest u wat u kunt verwachten en waar we bij kunnen helpen.

 • Veranderingen doorgeven

  Verandert er iets aan uw werk of inkomen? Het is belangrijk dat u wijzigingen doorgeeft. Niet alleen aan UWV, maar ook aan NV schade. Veranderingen kunnen namelijk gevolgen hebben voor de hoogte en duur van uw uitkering.

  Wijzigingen geeft u door als:

  • u een brief ontvangt van UWV over een wijziging in uw uitkering;
  • de hoogte van uw uitkering bij UWV verandert;
  • u meer of minder arbeidsongeschikt bent geworden volgens UWV;
  • u meer of minder uur gaat werken;
  • u stopt met werken of ergens anders gaat werken.

  Verhuizingen hoeft u niet door te geven. Als u de wijziging binnen een maand aan ons doorgeeft, kunnen we dit meestal meenemen in de volgende betaling. Als het langer duurt, kan het zijn dat u moet terugbetalen of moet wachten op uw hogere uitkering.

  Neem contact met ons op

 • Uitbetalen van uw uitkering

  Wij betalen elke maand rond de 25e uw uitkering uit. Als u nog in de metaal en techniek- of automotive-branche werkt, betalen wij uw uitkering in de meeste gevallen aan uw werkgever. Die betaalt dan aan u de netto uitkering.Wilt u de uitkering liever rechtstreeks ontvangen? Dat kan. Dit kan dan wel invloed hebben op uw pensioen. Onze medewerkers kunnen u hier meer over vertellen.

  Als u niet of buiten de branche werkt, betalen wij het bedrag rechtstreeks aan u.

  Krijg ik elke maand evenveel?

  De hoogte van uw uitkering kan per maand verschillen. NV schade keert namelijk uit per werkdag; elke maand kan meer of minder werkdagen hebben.

  Ieder jaar ontvangt u van ons een overzicht van wat wij aan u hebben uitgekeerd. Ook ontvangt u een uitkeringsoverzicht waarin staat hoeveel wij u het komende jaar gaan uitkeren.

  Blijft mijn uitkering elk jaar hetzelfde?

  Stijgen de lonen in de metaal en techniek- of automotive-branche per jaar met maximaal 2%? Dan verhogen wij meestal uw uitkering.

  Stijgen de lonen meer dan 2%? Dan beslissen wij met hoeveel procent wij uw uitkering verhogen (minimaal 2%). Wij bekijken dit elk jaar en sturen u hier in januari een brief over.

 • Werken naast mijn uitkering

  Wanneer u naast uw uitkering nog kunt werken, is het belangrijk dit ook te doen. Niet alleen blijft u daardoor betrokken bij uw werk, ook heeft dit positieve gevolgen voor uw inkomen. Wilt u weten welke gevolgen arbeidsongeschikt zijn voor uw inkomen betekent? Via onze rekenhulp kunt u dit in vijf stappen berekenen.

  Ga naar de Bereken uw inkomen-tool

  Wilt u graag werken naast uw uitkering? Maar weet u niet hoe u dit moet aanpakken. Onze casemanager helpt u graag het verkennen van uw mogelijkheden.

  Meer informatie over onze casemanager

 • WAO-regeling

  Bent u arbeidsongeschikt geraakt voor 1 januari 2004? Dan heeft u te maken met de oude WAO-regeling. Deze wet is in 2004 vervangen door de WIA. De wetten en regels van de WAO kunnen anders zijn dan die van de WIA. Kijk op de website van UWV voor meer informatie over de WAO-regeling. Heeft u vragen? Neem contact met ons op.

  Neem contact op