fbpx

Mijn uitkering bij NV schade

Meer informatie over uw uitkering

Bent u arbeidsongeschikt en krijgt u een aanvulling van NV schade?  Wij helpen u graag. Dit doen wij niet alleen door uw inkomen aan te vullen. Maar we helpen u ook op weg als u arbeidsongeschikt wordt. Op deze pagina leest u wat u kunt verwachten en waar we bij kunnen helpen.

 • Veranderingen doorgeven

  Sinds 1 januari 2020 uit van de gegevens die wij van UWV ontvangen. Maandelijks krijgen wij informatie van UWV. Deze informatie bevat de gegevens die wij nodig hebben voor de berekening van de uitkering van NV schade. Bijvoorbeeld de hoogte van uw uitkering van UWV en of u inkomsten heeft uit een dienstverband, WW of de ZW. Wij ontvangen deze informatie achteraf als het UWV deze gegevens definitief heeft vastgesteld.

  Door een koppeling tussen ons systeem en die van UWV kunnen wij deze informatie direct verwerken en u sneller informeren over de gewijzigde uitkering van NV schade. Uw voordelen:

  • U hoeft niets meer in te sturen
  • Uw WIA-werknemersuitkering van NV schade is sneller actueel
  • De kans op onjuistheden en correcties is een stuk kleiner

  Het is belangrijk dat u de wijzigingen controleert
  Hoewel de kans zeer klein is, bestaat de mogelijkheid dat de gegevens die wij van UWV ontvangen onjuist of niet actueel zijn. In dit geval passen wij uw uitkering aan op basis van onjuiste gegevens. Als wij uw WIA-werknemersuitkering wijzigen, dan krijgt u hier een brief van. Als u het idee heeft dat gegevens niet kloppen, willen wij u dringend verzoeken contact met ons op te nemen.

  Bent u zelfstandige?
  Dan krijgen wij de gegevens van UWV ook pas door op het moment dat de gegevens definitief zijn vastgesteld door UWV. Dit is dus achteraf en vaak 1x per jaar rond september/oktober over het voorgaande belastingjaar. Om te voorkomen dat u achteraf te maken krijgt met ongewenste terugvorderingen of verrekeningen is het aan te raden om contact met ons op te nemen voor afspraken met betrekking tot uw uitkering van NV schade.

 • Uitbetalen van uw uitkering

  Wij betalen elke maand rond de 25e uw uitkering uit. Als u nog in de metaal en techniek- of automotive-branche werkt, betalen wij uw uitkering in de meeste gevallen aan uw werkgever. Die betaalt dan aan u de netto uitkering.Wilt u de uitkering liever rechtstreeks ontvangen? Dat kan. Dit kan dan wel invloed hebben op uw pensioen. Onze medewerkers kunnen u hier meer over vertellen.

  Als u niet of buiten de branche werkt, betalen wij het bedrag rechtstreeks aan u.

  Krijg ik elke maand evenveel?

  De hoogte van uw uitkering kan per maand verschillen. NV schade keert namelijk uit per werkdag; elke maand kan meer of minder werkdagen hebben.

  Ieder jaar ontvangt u van ons een overzicht van wat wij aan u hebben uitgekeerd. Ook ontvangt u een uitkeringsoverzicht waarin staat hoeveel wij u het komende jaar gaan uitkeren.

  Blijft mijn uitkering elk jaar hetzelfde?

  Stijgen de lonen in de metaal en techniek- of automotive-branche per jaar met maximaal 2%? Dan verhogen wij meestal uw uitkering.

  Stijgen de lonen meer dan 2%? Dan beslissen wij met hoeveel procent wij uw uitkering verhogen (minimaal 2%). Wij bekijken dit elk jaar en sturen u hier in januari een brief over.

 • Werken naast mijn uitkering

  Wanneer u naast uw uitkering nog kunt werken, is het belangrijk dit ook te doen. Niet alleen blijft u daardoor betrokken bij uw werk, ook heeft dit positieve gevolgen voor uw inkomen. Wilt u weten welke gevolgen arbeidsongeschikt zijn voor uw inkomen betekent? Via onze rekenhulp kunt u dit in vijf stappen berekenen.

  Ga naar de Bereken Uw Inkomen-tool

  Bent u in loondienst bij een werkgever?
  Dan nemen wij deze inkomsten mee in het berekenen van de uitkeringen van NV schade.

  Bent u werkzaam als zelfstandige?
  Dan nemen wij de winst vóór aftrek van de ondernemersaftrek en de MKB-winstvrijstelling mee als inkomsten in de berekening van de uitkering van NV schade. Dit geldt alleen voor de uitkering voor gedeeltelijk arbeidsongeschikten en de WIA-Excedentuitkeringen.

  Wilt u graag werken naast uw uitkering? Maar weet u niet hoe u dit moet aanpakken. Onze casemanager helpt u graag het verkennen van uw mogelijkheden.

  Meer informatie over onze casemanager

 • WAO-regeling

  Bent u arbeidsongeschikt geraakt voor 1 januari 2004? Dan heeft u te maken met de oude WAO-regeling. Deze wet is in 2004 vervangen door de WIA. De wetten en regels van de WAO kunnen anders zijn dan die van de WIA. Kijk op de website van UWV voor meer informatie over de WAO-regeling. Heeft u vragen? Neem contact met ons op.