fbpx

Veelgestelde vragen: coronavirus en NV schade

Ons land is op dit moment in de ban van het coronavirus. Door tijdelijke veranderingen in en rondom het werk hebben veel van onze klanten vragen. De komende tijd zullen we deze pagina gebruiken om de meest gestelde vragen zo duidelijk mogelijk te beantwoorden.

We vullen dit overzicht de komende weken aan als wij merken dat veel van onze klanten met dezelfde vragen zitten. Het kan dus verstandig zijn deze pagina in de gaten te houden.

Veelgestelde vragen coronavirus

“Ik krijg een uitkering van NV schade en werkte voor het coronavirus naast mijn uitkering. Door de gevolgen van het coronavirus ben ik nu tijdelijk minder of niet meer aan het werk? Heeft dit gevolg op mijn uitkering?”

Er zijn verschillende regelingen voor werkgevers die ervoor kunnen zorgen dat u (een deel) van uw loon krijgt, ook als u door de gevolgen van het coronavirus niet of minder werkt. Zolang uw werkgever u hetzelfde loon betaald verandert er niets aan uw uitkering van NV schade.

Wijzigen uw inkomsten in verband met een reguliere contract aanpassing dan wijzigt uw uitkering van NV schade als gevolg daarvan natuurlijk wel.

Wijzigen uw inkomsten en wordt u niet door een regeling gecompenseerd? Dan kan dat gevolgen hebben voor uw uitkering van NV schade. Neemt in dat geval contact met ons op.

“Kan ik een betalingsregeling krijgen voor de premie van het eerste kwartaal als ik die niet kan betalen door de gevolgen van het coronavirus?”

Wij begrijpen dat werkgevers in deze periode moeite kunnen hebben met het betalen van de factuur en hebben daar ook begrip voor. Als u de factuur niet (in één keer) kunt betalen dan kijken wij graag samen met u naar een passende oplossing. Hiervoor kunt u een mail sturen naar info@nvschade-mt.nl. Wij nemen vervolgens contact met u op.