Wat doet NV schade?

Onze dienstverlening

Bij arbeidsongeschiktheid zorgen wij vaak voor een aanvulling op het inkomen met onze verzekeringen. Maar we zijn er niet alleen om de grootste gevolgen voor uw inkomen te verzachten. We helpen u ook weer op weg. Dit doen we door te helpen bij vragen over het inkomen, rechten en plichten. Maar ook door u te begeleiden terug naar werk, naar een opleiding, ervaringsplek of een nieuwe baan.

Sinds 1994 helpen wij werknemers en werkgevers op weg bij arbeidsongeschiktheid. Wij hebben géén winstoogmerk. Als wij geld overhouden, verlagen we de premie of zorgen we voor een betere dekking.

Tussenpersonen

Branchetussenpersonen behartigen de belangen voor zowel werkgevers als werknemers in de branche. Deze tussenpersonen hebben contacten met werkgevers- en werknemersorganisaties. Ook zijn ze verbonden met NV schade en één van de brancheverzekeraars. De Metaal en Techniek werkt samen met de volgende tussenpersonen:

Werkgeversorganisaties

Werkgevers in de Metaal en Techniek en Automotive branche zijn bij NV schade verzekerd. Alle werkgeversorganisaties voor de Metaal en Techniek zijn aangesloten bij de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT). Daarnaast is elke werkgever in de Automotive branche aangesloten bij Bovag voor het motorvoertuigen- en tweewielerbedrijf. Elke werkgever binnen de sector Metaal en Techniek is ook aangesloten bij één van de volgende brancheorganisaties:

Werknemersorganisaties

Een vakbond of werknemersorganisatie is een vereniging die opkomt voor de belangen van haar leden. NV schade verzekert werknemers in de Metaal en Techniek en Automotivebranche. Elke werknemer kan zich aansluiten bij één van de volgende werknemersorganisaties of vakbonden:

Brancheverzekeraars

Wij werken samen met de brancheverzekeraars Achmea Schadeverzekering NV en NV schadeverzekering-maatschappij Bovemij. Zij hebben een vergunning van De Nederlandsche Bank om het schadeverzekeringsbedrijf uit te oefenen.