fbpx

Nieuw: De Verzuimnavigator!

Voor ondernemers in de metaalbranche zijn er veel verzekeringsproducten op maat. Er is een zorg-, verzuim- en WIA-werknemersverzekering die allen aansluiten op de specifieke wensen in deze branche. Metaalunie, NV schade, Zilveren Kruis, KMUV en Mevas hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk nog meer ondersteuning te kunnen bieden. Dit doen zij met de presentatie van een nieuw portaal: de Verzuimnavigator!

Van gezondheid tot arbeidsongeschiktheid
In de Verzuimnavigator kunnen ondernemers veel verschillende soorten informatie vinden. Wat is de impact van onregelmatige werktijden of hoe wordt een goede werk/privé-balans bewaakt? Er is informatie verzamelt waar ondernemers écht iets mee kunnen. En niet alleen op het gebied van gezondheid, maar ook tijdens de gehele periode van ziekte van werknemers. Op die momenten kan het soms namelijk best ingewikkeld worden.

Een stappenplan voor zieke werknemers
Daarom heeft de Verzuimnavigator een uitgebreid stappenplan beschikbaar. Hier kunnen ondernemers de eerste ziektedag van hun werknemer invullen en zien zij welke stappen zij in de eerste twee jaar van ziekte allemaal moeten zetten en op welke momenten dit moet gebeuren. Erg handig, want als werknemer heb je vanuit de wet best wat verplichtingen. De Verzuimnavigator ondersteunt en geeft richting als een ondernemer het soms niet meer weet!

Extra korting op hulpmiddelen
Als een werknemer langdurig ziek is kan psychologische hulp, een training of een ander hulpmiddel ondersteunen bij een terugkeer naar het werk. De Verzuimnavigator maakt het mogelijk om zulke diensten direct op het portaal aan te schaffen. En om ondernemer extra te ondersteunen bieden de betrokken verzekeraars extra korting aan als zo’n dienst via de Verzuimnavigator wordt aangeschaft.

Op deze manier ondersteunt de Verzuimnavigator de ondernemer in de metaalbranche met praktische informatie, maar ook bij het financiële aspect van een langdurig zieke werknemer.

De Verzuimnavigator – Metaal werkt altijd!