fbpx

 

CoMetec & NV schade

Vanaf 1 januari 2023 gaat NV schade samenwerken met CoMetec. Deze samenwerking zorgt dat er zaken zijn die volgend jaar anders gaan dan u op dit moment gewend bent. Alle betrokken partijen zullen u in de komende maanden informeren. U krijgt over iedere verandering een brief toegestuurd, waarna deze pagina wordt geüpdatet met nieuwe informatie. Wilt u goed op de hoogte blijven? Kom dan regelmatig terug naar deze pagina. Hieronder vindt u een overzicht van de verzonden brieven.

Bekijk ook de handige video naast deze tekst! Deze legt in het kort de rol van CoMetec uit.

Overzicht informatiebrieven

 1. Aankondiging – September 2022
 2. Aangemaam (CoMetec) – Oktober 2022
 3. Veranderingen voor de verzekeringen van NV schade (november)

Veelgestelde vragen – Algemeen

 • Per wanneer start CoMetec als uitvoeringsorganisatie?

  CoMetec start per 01-01-2023 met de uitvoering van haar diensten.
 • Waarom wordt CoMetec opgericht?

  De wereld van pensioenen en sociale verzekeringen is continu in beweging door veranderingen in regelingen en nieuwe wetgeving. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, maar biedt ook kansen om efficiënter te werken. Als CoMetec kunnen wij ons volledig focussen op de inkomensverzekeringen en sociale regelingen. Hierdoor zijn we in staat om sneller te werken en u beter van dienst te zijn. CoMetec staat dan ook voor gemak, kwaliteit en persoonlijke service.
 • Door wie wordt CoMetec opgericht?

  De Vakraad Metaal en Techniek en NV schade hebben in de afgelopen jaren onderzocht hoe de uitvoering van sociale regelingen en verzekeringen uit de cao Metaal & Techniek kon worden geoptimaliseerd. In overleg met opdrachtgevers en stakeholders (sociale partners in de Metaal & Techniek en Motorvoertuigen- en Tweewielerbranche, zoals PMT) is gekozen voor de oprichting van de nieuwe uitvoeringsorganisatie CoMetec.
 • Voor welke dienstverlening is CoMetec straks verantwoordelijk?

  CoMetec regelt vanaf januari 2023 alles rondom de uitvoering van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en werkloosheid voor het derde jaar WW in de Metaal en Techniek sector en Motorvoertuigen- en Tweewielerbranche. Voor de sociale fondsen en de opleidings- en ontwikkelingsfondsen gaat CoMetec de premies heffen.
 • Zijn er vacatures bij CoMetec?

  Op de vacaturepagina van CoMetec vindt u alle openstaande vacatures.

Veelgestelde vragen – Financiën

 • Waar vind ik straks de premies terug voor alle regelingen waarvoor ik afdraag?

  U ontvangt vanaf januari 2023 elk kwartaal een factuur van CoMetec. Op deze factuur staan de premies voor de WIA-werknemersverzekeringen én de premies voor de sociale regelingen.
 • Welke facturen ontvang ik straks?

  Vanaf 1 januari 2023 ontvangt u per kwartaal twee facturen: één van PMT en één van CoMetec. Op de PMT factuur staat de premie die u afdraagt voor pensioen, de factuur van CoMetec is een gecombineerde factuur met de premies die u afdraagt aan verzekeringsproducten van NV schade en de premies voor de sociale regelingen.
 • Waar kan ik straks mijn facturen terugvinden?

  Vanaf 2 januari 2023 is het nieuwe portaal Mijn CoMetec bereikbaar. In Mijn CoMetec downloadt u de nieuwe
  factuur en alle bijbehorende specifi caties. Als u op dit moment al een Mijn NV schade-account heeft , dan kunt
  u vanaf dat moment met dezelfde gegevens inloggen bij Mijn CoMetec. Mijn NV schade blijft bereikbaar binnen
  Mijn CoMetec, maar is vanaf volgend jaar geen los portaal meer. Heeft u nog geen inloggegevens? Dan kunt u
  een account aanmaken op mijn.cometec.nl, zodra het portaal beschikbaar is.
 • Op welk rekeningnummer betaal ik straks de CoMetec-factuur?

  U gaat de factuur van CoMetec voldoen op één rekeningnummer. Dit wordt het rekeningnummer dat u gewend bent voor uw WIA-verzekeringen bij NV schade. CoMetec neemt dit rekeningnummer over van NV schade. Voor de sociale regelingen is dit per januari 2023, dus wel een ander rekeningnummer dan u nu gebruikt.

  Moet u in 2023 nog facturen betalen over 2022? Dan doet u dit naar de rekeningnummers die op de originele factuur vermeld staan.

 • Wat valt er straks onder het jaarsalaris van een werknemer?

  Dit trekken wij vanaf 1 januari 2023 gelijk met de Belastingdienst, zodat er geen verkeerde bedragen kunnen worden doorgegeven nu we met de Belastingdienst gaan samenwerken. Volgend jaar is het jaarsalaris gelijk aan het bedrag dat uw werknemers in geld ontvangen gedurende een jaar. Salaris dat voortkomt uit overwerk wordt hiervan afgetrokken. Het jaarsalaris is exclusief bijtelling als gevolg van het privégebruik van een zakelijke auto.

  Het bovenstaande is een beknopte beschrijving van het jaarsalaris. Wilt u aanvullende informatie over het jaarsalaris? Kijk op cometec.nl/jaarsalaris voor meer details en voorbeeldberekeningen.

 • Verandert er door de komst van CoMetec iets voor mijn arbeidsongeschiktheidsuitkering?

  U ontvangt een WIA-uitkering:
  Vanaf 1 januari 2023 wordt uw uitkering iedere maand op de 24e overgemaakt. De samenwerking met CoMetec heeft geen andere gevolgen voor uw uitkering. De exacte hoogte van uw uitkering ontvangt u begin 2023 in uw Uitkeringsoverzicht 2023 (UKO).

  U ontvangt een WAO-uitkering:
  De manier waarop wij uw maandelijkse uitkering uitbetalen verandert. Op dit moment berekenen wij de hoogte van uw maandelijkse uitkering door het jaarbedrag om te rekenen naar een bedrag per werkdag. De hoogte van uw uitkering is hierdoor iedere maand anders, omdat iedere maand een ander aantal werkdagen bevat.

  Vanaf 1 januari 2023 berekenen wij uw maandelijkse uitkering door het jaarbedrag te verdelen over 12 gelijkmatige termijnen. U krijgt hierdoor iedere maand hetzelfde bedrag overgemaakt. Uw uitkering wordt iedere maand op de 24e overgemaakt. De exacte hoogte van uw uitkering ontvangt u begin 2023 in uw Uitkeringsoverzicht 2023 (UKO).

Veelgestelde vragen – Contact

 • Wat zijn straks de contactgegevens van CoMetec?

  De bekende 0800-nummers van NV schade worden overgenomen en worden per 01-01-2023 bemand door medewerkers van CoMetec.

  • Voor vragen over uitkeringen blijft u bellen met 0800-5102. Bij CoMetec wordt dit het nummer waar werknemers met vragen terecht kunnen.
  • Voor vragen over uw polis blijft u bellen naar 0800-5104. Bij CoMetec wordt dit het nummer waar werkgevers met vragen terecht kunnen.
  • Voor specifieke vragen over casemanagement en re-integratie blijft u bellen met 0800-5103.
  • Voor de buitendienst blijft u bellen met het nummer van uw huidige contactpersoon, dat wordt overgenomen door CoMetec

  CoMetec gaat gebruikmaken van nieuwe e-mailadressen. De e-mailadressen zullen gecommuniceerd worden zodra deze in gebruik genomen worden.

 • Met wie neem ik straks contact op met vragen over verzekeringsproducten van NV schade?

  Met CoMetec. Met vragen over de verzekeringsproducten kunt u bij ons terecht. Vanaf 1 januari 2023 bellen werkgevers naar 0800-5104. Werknemers kunnen bellen naar 0800-5102. Dit zijn dezelfde nummer die NV schade momenteel gebruikt.

  Voor informatie over de producten van NV schade kunt u ook terecht op de website www.nvschade.nl.

 • Met wie neem ik straks contact op met vragen over de sociale regelingen?

  Dit ligt aan de achtergrond van de vraag. Vanaf 1 januari neemt u contact op met:

  • CoMetec als het om een vraag over de opgelegde premie voor de sociale regelingen (uw factuur) gaat;
  • Met de organisatie achter de sociale regeling, indien u meer wilt weten over de werking of uitvoering van de regeling. We kunnen u eventueel helpen om bij de juiste partij terecht te komen;
  • De buitendienst, voor vragen over de deelname aan de sociale regelingen.

 • Met wie neem ik straks contact op met vragen over de pensioenregeling?

  Met PMT, zoals u gewend bent. De contactgegevens blijven ongewijzigd. U kunt bellen met 088 007 98 11. Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 17:30 uur.
 • Ik heb een contactpersoon bij de buitendienst, houd ik dezelfde contactpersoon?

  Ja. Werknemers die momenteel werken voor MN Verzekeren (de huidige uitvoerder van NV schade en de sociale regelingen) gaan per 1 januari 2023 mee naar CoMetec. Zo ook uw contactpersoon van de buitendienst.

  De telefoonnummers van de buitendienst blijven na de overstap naar CoMetec hetzelfde. CoMetec gaat gebruikmaken van nieuwe e-mailadressen. De e-mailadressen zullen gecommuniceerd worden wanneer deze in gebruik genomen worden.

Veelgestelde vragen – Doorgeven gegevens

 • Hoe lever ik de salarisgegevens van mijn organisatie straks aan?

  Voor de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en sociale regelingen hoeft u zelf geen gegevens meer in te voeren. De Belastingdienst levert namelijk vanaf januari 2023 de salarisgegevens van uw onderneming, en alle wijzigingen die hierin plaatsvinden, direct aan bij CoMetec. Dat scheelt u tijd. Let op, als u aangesloten bent bij PMT, dan moet u hiervoor wel nog steeds wijzigingen in de salarisgegevens van uw werknemers doorgeven via Inzendportaal.nl, zoals nu ook het geval is.

  Heeft u wijzigingen over 2022? Dan kunt u die tot 1 februari 2023 doorgeven via het Inzendportaal.
  Deze wijzigingen kunnen dan nog op de juiste manier worden verwerkt.

 • Moet ik mijn werknemers informeren over de oprichting van CoMetec?

  Uiteraard is het fijn om de naam van CoMetec ook onder uw werknemers bekendheid te geven, zodat zij bekend worden met onze naam en organisatie. U kunt ze hiervoor doorverwijzen naar deze website.

  Voor uw werknemers verandert er echter niets, behalve dat zij met vragen ook gaan bellen met CoMetec. Werknemers met een uitkering of re-integratiebegeleiding, worden ook persoonlijk geïnformeerd dat er voor hen niets gaat veranderen en dat zij zich geen zorgen hoeven te maken over hun uitkering.